Rangkaian G by Gojes

Rangkaian G by Gojes
Untuk wanita yang inginkan kecantikan dan mementingkan bahan yang halal, selamat dan berkesan.

Anda mungkin juga meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, August 16, 2017

Akar keladi liar

Akar Keladi Liar Rahsia Kulit Muda?

Akar keladi liar atau akar keladi cina ni digunakan secara tradisional untuk mengekalkan keremajaan kulit.


Rahsia awet muda ini juga terkandung dalam Rejuvenating Night Cream G by Gojes.

Quote of the day

BIla bercinta, kita berdepan dengan banyak risiko, tapi kerana cinta juga semua halangan dan risiko tu rasa macam petik jari je kan? 

Jenis-jenis cleanser

Apa itu Cleanser?


Cleanser adalah pembersih wajah.


Sabun buku atau cleansing bar lebih sesuai untuk kulit berminyak kerana ia agak mengeringkan kulit.


Cleaning Milk bukanlah diperbuat dari susu sebenar tapi ia sejenis emulsi yang sesuai untuk kulit sensitif kerana kandungan air dan minyak yang seimbang.


Pencuci jenis krim sesuai untuk kulit kering dan sensitif. Ada yang jenis tak berbuih.


Pencuci jenis gel lebih sesuai untuk kulit yang sangat berminyak dan berjerawat. Selalunya ia mengandungi formula yang memberi rasa sejuk kepada kulit.


Pencuci jenis ini adalah pencuci yang senang digunakan kerana ia keluar dalam bentuk busa di atas tangan anda. Depends on the formula, ada yang sesuai dengan kulit berminyak saja dan ada yang sesuai untuk semua jenis kulit kerana formulanya yang lembut.


Pencuci jenis balm selalunya digunakan oleh mereka yang suka buat double cleansing. Teksturnya berminyak. Ia digunakan untuk mencuci mekap tanpa mengeringkan kulit.


Pencuci jenis air ini digunakan sebagai pencuci mekap. Ia tidak mengeringkan kulit namun berbueza dengan balm, micellar tidak memberi rasa berminyak kepada kulit.

Friday, August 11, 2017

Penuaan kulit

Kulit kita mengalami penuaan bermula dari usia 19 tahun. 

Ya, seawal usia tersebut kita sudah perlu menjaga kulit muka. Perlu ada sokongan untuk kolagen supaya kulit kita akan sentiasa sihat untuk tahun-tahun seterusnya.

Perubahan kulit sangat ketara bila kita menginjak usia 30an dan 40an. Ini kerana faktor perubahan hormon dan gaya hidup. 

Masih belum terlambat untuk jaga kulit walapun kita dah meningkat usia. Tapi sebaiknya kita mulakan sejak awal.


Warna kegemaran VS personaliti

Apa warna kegemaran anda? Komen di bawah blog ya.














Anda mungkin juga meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...