Rangkaian G by Gojes

Rangkaian G by Gojes
Untuk wanita yang inginkan kecantikan dan mementingkan bahan yang halal, selamat dan berkesan.

Anda mungkin juga meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, August 16, 2017

Akar keladi liar

Akar Keladi Liar Rahsia Kulit Muda?

Akar keladi liar atau akar keladi cina ni digunakan secara tradisional untuk mengekalkan keremajaan kulit.


Rahsia awet muda ini juga terkandung dalam Rejuvenating Night Cream G by Gojes.

Quote of the day

BIla bercinta, kita berdepan dengan banyak risiko, tapi kerana cinta juga semua halangan dan risiko tu rasa macam petik jari je kan? 

Jenis-jenis cleanser

Apa itu Cleanser?


Cleanser adalah pembersih wajah.


Sabun buku atau cleansing bar lebih sesuai untuk kulit berminyak kerana ia agak mengeringkan kulit.


Cleaning Milk bukanlah diperbuat dari susu sebenar tapi ia sejenis emulsi yang sesuai untuk kulit sensitif kerana kandungan air dan minyak yang seimbang.


Pencuci jenis krim sesuai untuk kulit kering dan sensitif. Ada yang jenis tak berbuih.


Pencuci jenis gel lebih sesuai untuk kulit yang sangat berminyak dan berjerawat. Selalunya ia mengandungi formula yang memberi rasa sejuk kepada kulit.


Pencuci jenis ini adalah pencuci yang senang digunakan kerana ia keluar dalam bentuk busa di atas tangan anda. Depends on the formula, ada yang sesuai dengan kulit berminyak saja dan ada yang sesuai untuk semua jenis kulit kerana formulanya yang lembut.


Pencuci jenis balm selalunya digunakan oleh mereka yang suka buat double cleansing. Teksturnya berminyak. Ia digunakan untuk mencuci mekap tanpa mengeringkan kulit.


Pencuci jenis air ini digunakan sebagai pencuci mekap. Ia tidak mengeringkan kulit namun berbueza dengan balm, micellar tidak memberi rasa berminyak kepada kulit.

Friday, August 11, 2017

Penuaan kulit

Kulit kita mengalami penuaan bermula dari usia 19 tahun. 

Ya, seawal usia tersebut kita sudah perlu menjaga kulit muka. Perlu ada sokongan untuk kolagen supaya kulit kita akan sentiasa sihat untuk tahun-tahun seterusnya.

Perubahan kulit sangat ketara bila kita menginjak usia 30an dan 40an. Ini kerana faktor perubahan hormon dan gaya hidup. 

Masih belum terlambat untuk jaga kulit walapun kita dah meningkat usia. Tapi sebaiknya kita mulakan sejak awal.


Warna kegemaran VS personaliti

Apa warna kegemaran anda? Komen di bawah blog ya.














Tuesday, July 11, 2017

Rutin anti penuaan setiap malam

Malam adalah waktu sel-sel tubuh diperbaharui dan dibaiki. Oleh itu, ambil sedikit masa untuk mengoles Rejuvenating Night Cream ke wajah. Rejuvenating Night Cream membantu:

  • melembapkan kulit sepanjang malam
  • menyihatkan sel-sel yang baru 
  • mencerahkan kulit 
  • mengurangkan tanda penuaan

Inilah Gojes lima beradik







Punca-punca jerawat




Mungkin produk penjagaan rambut yang anda guna meleleh ke muka dan menyumbat pori kulit.



Jaga kebersihan anda. Basuh tangan dulu sebelum memegang muka.


Sarung bantal yang tidak ditukar dicemari dengan kulit mati, minyak dari rambut, habuk dan sebagainya. Rajin-rajinlah tukar sarung bantal ya.


Amalan pemakanan tak seimbang seperti kurang fiber (ya, sembelit juga punca kulit jerawat), banyak memakan hidangan pedas dan berminyak menyebabkan reaksi di kulit muka. Mulakan amalan pemakanan yang baik untuk mengelak jerawat.


Menggunakan produk yang berlainan jenama pada waktu yang sama menyebabkan reaksi kulit. Terutamanya jika campur produk yang ada bahan kimia bersama produk semulajadi seperti G by Gojes.

Ini kerana bahan-bahan semulajadi akan 'mengeluarkan' bahan kimia yang diletakkan dikulit muka. Jadi saranan yang baik, pilih satu sahaja produk yang terbaik.


Bila kita kerap menggunakan scrub, menekan terlalu kasar atau menggunakan scrub yang tidak sesuai dengan kulit muka, mulalah jerawat menempel kerana kulit muka kita "cedera".


Merokok atau terhidu asap rokok (seconhand smoke) mengurangkan oksigen ke sel-sel tubuh termasuk ke sel kulit. Ini menyebabkan rengsaan dan jerawat. Jadi berhentilah merokok atau elakkan diri dari asap rokok.

Monday, July 10, 2017

Set 5 beradik G by G

Set 5 beradik G by G.


+ Facial foam
+ Serum
+ Bbcream
+ DayCream
+ Nightcream

Semua berasaskan #MinyakKelapaDara, halal dan selamat.


Eh, ada diskaun la. SUPERJIMAT sungguh!

Mahu mencuba set kosmetik yang selamat?

Saturday, June 10, 2017

G By Gojes dalam sorotan majalah NONA

G By Gojes ada dalam sorotan majalah Nona


Slot NLKO pagi tadi, Prof Dr. Muhaya kongsikan manfaat santan.
.
Antara yang disentuh adalah khasiat minyak kelapa dara.

Bagus untuk kesihatan kulit. 


Lipstik Limited Edition

Semi matte finish
  • Mudah diratakan
  • Tidak mengeringkan bibir
  • Bebas lebih 21 bahan kimia berbahaya 
  • Empat ramuan premium iaitu minyak kelapa dara, minyak zaitun, shea butter dan vitamin B3.


Monday, May 29, 2017

Bagaimana Gentle Facial Foam boleh menjadi buih?

Jangan panik dengan soalan di atas.

Macam mana Gentle Facial Foam boleh jadi buih?

Memang pam botol facial foam ini direka khas untuk mengeluarkan buih walaupun isi botolnya cecair. Jimat masa, jimat air, jimat tenaga. Eh, semua jimatlah!

Kan?


Friday, May 12, 2017

Kulit bersih mekap lebih cantik

Kulit yang bersih dan sudah bebas dari kekotoran seperti habuk dan minyak menjadikan permukaan kulit lebih rata. 

Mekap juga nampak lebih 'blended in' dari nampak seperti 'cakey' atau bercapuk.


Quote Of The Day

Rahsia kegagalan adalah HARAPAN.


Tuesday, May 9, 2017

Kulit pisang...? Jangan dibuang!

Jangan dibuang kulit pisang!


Adakah Cikpuan gemar memakan pisang? 

Jika YA, kulit pisang itu jangan dibuang. 

Selepas kupas, terus ambil kulit pisang dan gosokkan dengan lembut pada kulit wajah dan badan yang sudah dibersihkan dengan Gentle Facial Foam.

Manfaat kulit pisang adalah:
  1. Mengecutkan jerawat
  2. Mencerahkan wajah 
  3. Mengurangkan kesan hitam bawah mata
  4. Memudarkan parut
  5. Mengurangkan kedutan
Gunakan kulit pisang yang baru dikupas ya, jangan yang sudah lebam tu. 

Selamat mencuba.

Span Konjac

Span konjac ialah sejenis span yang digunakan semasa membersihkan kulit. 


Jika cikpuan suka mengenakan mekap yang tebal, cikpuan boleh mengunakan span ini semasa mencuci muka kerana span ini membantu untuk membersihkan kotoran mekap dengan lebih mendalam. 

Span ini juga boleh digunakan sebagai exfoliator. 

Dan yang paling penting, span ini juga lebih mesra alam!

Bermula dengan mencuci wajah

Penjagaan kulit wajah bermula dari langkah mencuci.

Gentle Facial Foam adalah pencuci jenis busa yang membersihkan kotoran dengan mendalam dan mengelakkan kemunculan cela, di samping memelihara kelembapan kulit.


Lima bahan ajaib untuk kulit lembap

Lima bahan di dalam G By Gojes yang dapat memberikan kelembapan pada kulit.


Minyak kelapa dara ialah minyak yang diambil dari pati santan. Dalam suhu bawah 24 darjah celcius, minyak ini bertukar menjadi solid.

Minyak zaitun bukan saja minyak yang terkenal dalam dunia kulinari, bahkan dalam dunia kosmetik juga. Ia berfungsi sebagai pelembap dan antioksidan!

Minyak biji bunga matahari adalah pelembap yang juga boleh memberikan kesan gebu kepada kulit.

Aloe vera adalah 99.5% air. Tumbuhan ini memberi anda kelembapan dan kesegaran pada kulit, selain mengandungi antioksidan.

Shea butter adalah sejenis lemak dari biji pokok karite. Teksturnya berkrim dan ia sering dijadikan bahan pelembap untuk kulit kering.

Anda mungkin juga meminati

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...